Vogels in Afrika zijn vaak eenvoudig te fotograferen omdat ze weinig schuw zijn

Bij vogels in Afrika denk je al snel aan Gieren

Vogels uit het zuiden van Afrika

Voor vogel liefhebbers en vogel fotografen is het zuiden van Afrika altijd een prima bestemming. Bijna duizend verschillende soorten vliegen en struinen er rond. Dat is zo’n tien procent van alle vogelsoorten op de wereld en je komt ze dus overal tegen. Je vindt er veel verschillende soorten die bij ons in Nederland niet voorkomen, ze zijn vaak spectaculair van kleur en lichaamsbouw en ze zijn meestal niet zo schuw. Ook is het droge landschap vaak open zodat de vele vogels in Afrika goed zichtbaar zijn.

Mijn voorkeuren? Zonder meer de grappige Neushoornvogels, met hun bizar uitziende snavels en het interessante broedgedrag. Helaas schijnen ze tegenwoordig wat bedreigd te zijn vanwege het kappen van bomen waarin ze kunnen nestelen. Verder zijn natuurlijk ook de felgekleurde Bijeneters en Scharrelaars favoriet. Wellicht wat minder aantrekkelijk maar wel interessant zijn de vele aasetende vogels zoals Gieren, Maraboes en Ibissen.

De onderstaande serie foto’s is een kleine selectie van de vele vogelfoto’s die ik maakte in het zuiden van Afrika. De foto’s werden gemaakt tijdens meerdere foto reizen in Namibië, Botswana, Zambia en Zuid Afrika. Meer vogelfoto’s zien? Klik dan hier!