IJsland foto's van Chris Stenger Natuurfotografie en Landschapsfotografie

IJsland

IJsland is een schitterend land met uiterst spectaculaire landschappen. Vooral als je van ruige natuur houdt, heeft het veel te bieden. Het is daarom een eldorado voor landschapsfotografen. Wel wordt het eiland tegenwoordig overlopen door fotografen. Op sommige veelbezochte hoogtepunten zoals het ijsmeer Jökulsarlon en het vulkanische landschap van  Landmannalaugar struikel je soms bijna over de vele fotografen. Ik ben geen fotograaf die in de rij fotografen wil aansluiten en daarom ben ik de laatste jaren niet veel meer op IJsland geweest. Helaas, want het blijft een schitterend land met heel veel fotografische mogelijkheden.  Hieronder een aantal foto’s van dit prachtige land met z’n ruige natuur, die ik maakte in de periode 2005 tot 2012.

IJsland is ook een echt ‘vogel’ land. Miljoenen zeevogels broeden langs de IJslandse kust. Foto’s van IJslandse vogels vindt u op de fotopagina ‘Europa vogels

Groenland

Groenland is heel anders dan IJsland. Het land is grotendeels bedekt met een gigantische ijskap en uitsluitend een smalle strook langs de kust, vooral de westkust, is bewoonbaar. Ook Groenland is een ruig land met een hard klimaat. Je gaat er naar toe voor de rust en de stilte en om ijsbergen te zien. Ik kwam voor het eerst in Groenland in 1998. In dat jaar maakte ik een trektocht van twee weken in oost Groenland. De dia’s die ik toen maakte vormen een zoete herinnering, maar ze gaan helaas ten onder in het moderne digitale geweld. In 2017 keerde ik terug in Groenland. Dit keer reisde ik naar west Groenland voor een trip van 4 weken.

In de photostream hieronder ook foto’s die ik in Groenland maakte.

Close Menu