Costa Rica fotopagina Chris Stenger Natuur fotografie, Landschapsfotografie en Reisfotografie: foto van ee slang in het vochtige Nevelwoud bij Santa Elena in het centrale deel van Costa Rica

Costa Rica nevelwouden

Tropische nevelwouden en regenwouden, dat is Costa Rica. Vrijwel iedereen die naar dit land reist brengt een bezoek aan deze wouden met z’n hele bijzondere dierenwereld. De nevelwouden lijken wel wat op de nevelwouden die ik fotografeerde op de Canarische eilanden, maar het dierenleven is totaal verschillend. Ook leven leven er veel meer verschillende soorten. Dieren die je bijna altijd tegenkomt zijn apen, kolibries en verschillende soorten vlinders.

Een groene muur

Ik bezocht het land in 2015 en ik heb er een prima tijd gehad met het fotograferen in de wouden waar ik allerlei kleinere diersoorten tegenkwam. Achteraf moet ik echter wel zeggen dat de nevelwouden en regenwouden toch niet echt mijn ding zijn. Na enige tijd wordt het groen wel erg groen en het woud wel erg dicht. Een groene muur wordt het, waarachter je eigenlijk niets meer ziet. Je hoort allerlei dieren, maar je ziet ze niet. Hoe mooi ook, de weidse landschappen in bijvoorbeeld woestijnen of het hooggebergte hebben dus toch mijn voorkeur! Maar misschien is het ook een kwestie van wennen en moet ik toch nog eens teruggaan naar een land als Costa Rica, want de natuur is wel heel speciaal.  

Close Menu