Toendra met de Sag River en de Alaska pipeline op de North Slope in het noorden van Alaska

Herfst op de toendra in het noorden van Alaska

Alaska, Amerika’s Last Frontier

Het grote land voor de oorspronkelijke bevoling van Inuit en Indianen, The Last Frontier voor de blanke kolonisten. Het is een wildernis met adembenemende landschappen en een buitengewoon rijk dierenleven. Regenwouden in het zuiden en eindeloze kale toendra’s vol wild in het arctische noorden met de hoogste bergen van Amerika daartussen. Zo zou je Alaska kunnen beschrijven. Maar dan doe je geen recht aan de enorme verscheidenheid aan landschappen in deze vijfitgste staat van de Verenigde Staten. Ieder bezoek is dus weer anders dan de keer daarvoor en ieder bezoek brengt weer nieuwe verrassingen. Dat is dan ook de reden dat dit land een favoriete bestemming is voor natuurfotografen. De keerzijde is natuurlijk dat het tegenwoordig vooral in het hoogseizoen behoorlijk druk begint te worden met toeristen. Goed voorbereiden is dus wel een vereiste, te meer daar het gebied enorm groot is.

Deze fotopagina toont een aantal foto’s die ik maakte in dit bijzondere gebied. Vooral in het ‘diatijdperk’ voor 2005 heb ik Alaska vaak bezocht om te fotograferen maar de meeste foto’s die ik hier laat zien, werden gemaakt tijdens een fototrip in de herfst van 2018. Scans van dia’s die ik maakte tijdens reizen voor 2005 heb ik maar grotendeels weggelaten. Jammer, maar de kwaliteit is wat mij betreft helaas onvoldoende in vergelijking met de moderne digitale foto’s.

In Alaska fotografeerde ik veel Beren en Muskusossen. Meer foto’s van Beren en Muskusossen laat ik thematisch op afzonderlijke fotopagina’s zien.

Meer foto’s en informatie over mijn herfstreis naar Alaska in 2018 Alaska vindt u in mijn berichten