Links pagina op de website Chris Stenger Natuurfotografie, Reisfotografie en Landschapsfotografie

Links naar interessante sites

Op deze pagina vindt u een aantal links naar sites die ik interessant of belangrijk vind. Op het web zijn duizenden sites te vinden van fotografen; vaak met schitterende fotografie. Er zijn echter zo veel sites dat je al snel verdwaalt in het grote aanbod. Daarom heb ik maar geen sites opgenomen die uitsluitend fotografie laten zien, want deze kunt u zelf zonder problemen vinden.

Buiten-beeld

Buitenbeeld is een fotoagentschap gespecialiseerd in natuurfotografie. Het archief bevat meer dan 250.000 foto’s van de beste natuurfotografen uit binnen- en buitenland

Natuurfotografie.nl

Natuurfotografie.nl is hét platform voor natuurfotografen uit Nederland en België. Ik heb een aantal artikelen geschreven op dit forum.

NDS/AV Stumpfl Nederland

Bij AV Stumpfl Nederland vindt u alles op het gebied van apparatuur voor en advies over Audiovisuele presentaties.

Stumpfl Gebruikers Groep (SGG)

Het Oostenrijkse bedrijf Stumpfl maakt projectieschermen en ontwikkeld software voor HDAV shows. Sinds meer dan 20 jaar bestaat er een actieve gebruikers groep van Stumpfl software. De SGG heeft meer dan 200 leden en komt 4 maal per jaar bijeen in Houten om technische zaken met betrekking tot HDAV shows te bespreken.

Grenzeloos in Panorama

Grenzeloos in Panorama presenteert Audio-visuele shows in breedbeeld formaat. Naast Chris Stenger zijn Ko Hoogesteger en Wout Kroon de auteurs en presentatoren van Grenzeloos in Panorama.

Links naar overige sites

500px: dit is één van de vele “photo-sharing” sites. Zoals gebruikelijk kom je op internet veel kritiek tegen op deze site. Kritiek die soms terecht is maar vaak ook onzin. Ik vind 500px één van de betere sites om foto’s te delen. De site laat veel goede fotografie zien en foto’s die je plaatst worden relatief veel bekeken ook als je geen enorme schare aan volgers meebrengt. Tot slot zijn op de site zijn ook veel goede artikelen over fotografie te vinden. Ik plaats dan ook regelmatig foto’s. Mijn fotostream vindt u hier.

Flickr: behoeft weinig introductie, want dit is een hele bekende “photo-sharing” site. Ik ben niet heel enthousiast over Flickr. Als je niet een grote schare aan volgers meebrengt, bijvoorbeeld vanuit Instagram, krijgen foto’s die je plaatst weinig aandacht. Ze verdwijnen al snel in het grote aanbod. Ik plaats echter ook op Flickr regelmatig wat foto’s. Mijn fotostream vindt u hier.

Unsplash: dit is een wat minder bekende site om foto’s te delen. Het bijzondere van Unsplash is dat foto’s op deze site legaal gedownload mogen worden voor eigen gebruik. Ik vertel over mijn ervaringen met Unsplash in deze blog-post. Mijn fotostream op Unsplash vindt u hier.

The luminous landscape: deze site geeft buitengewoon veel relevante informatie over digitale fotografie, variërend van techniek tot de wat ‘zachtere’ onderwerpen. De site was vroeger gratis, maar tegenwoordig moet je 1 euro per maand betalen voor volledige toegang.

DPreview: een Amerikaanse site met testrapporten en discussie forums.

The Digital Picture: een site met zeer diepgaande camera en lens reviews, die door mij altijd geraadpleegd wordt als ik weer eens nieuwe apparatuur wil kopen.

Natuurfotografie startpagina: een prima startpunt voor natuurfotografie met een overzicht van sites van natuurfotografen uit binnen- en buitenland.

Nature Photographers Network. Dit is een zeer uitgebreide Amerikaanse site waar fotografen hun werk kunnen tonen om feedback te krijgen van andere fotografen. Ik heb een aantal malen foto’s op de site geplaatst, maar tijdgebrek verhindert me helaas dat meer regelmatig te doen.

Close Menu