Foto op de pagina met links: Landschap met rode verweerde heuvels en bloeiende Koolzaad velden; Landscape with red eroded hills and flowering Rapeseed fields

Landschap Qinghai, China

Links naar interessante sites

Op deze pagina vindt u een aantal links naar sites die ik zelf interessant vind of die voor mij persoonlijk belangrijk zijn. Op het web zijn duizenden sites te vinden van fotografen; vaak met schitterende fotografie. Er zijn echter zo veel sites dat je al snel verdwaalt in het grote aanbod. Daarom heb ik maar geen sites opgenomen die uitsluitend fotografie laten zien, want deze kunt u zelf zonder problemen vinden.

Mondiavisueel

Mondiavisueel is een samenwerking van een aantal professionele sprekers die gebruik maken van multimedia. Informatie over voorstellingen vindt u op de Mondiavisueel website.

Buiten-beeld

Buitenbeeld is een fotoagentschap gespecialiseerd in natuurfotografie. Het archief bevat meer dan 250.000 foto’s van de beste natuurfotografen uit binnen- en buitenland

Natuurfotografie.nl

Natuurfotografie.nl is hét platform voor natuurfotografen uit Nederland en België. Ik heb een aantal artikelen geschreven op dit forum.

AV-Creatief

AV-Creatief is een werkgroep die zich richt op alle vormen van Audio Visuele presentaties (AV presentaties).

NDS/AV Stumpfl Nederland

Bij AV Stumpfl Nederland vindt u alles op het gebied van apparatuur voor en advies over Audiovisuele presentaties.

Stumpfl Gebruikers Groep (SGG)

Het Oostenrijkse bedrijf Stumpfl maakt projectieschermen en ontwikkeld software voor HDAV shows. Sinds meer dan 20 jaar bestaat er een actieve gebruikers groep van Stumpfl software. De SGG heeft meer dan 200 leden en komt 4 maal per jaar bijeen in Houten om technische zaken met betrekking tot HDAV shows te bespreken.

Grenzeloos in Panorama

Grenzeloos in Panorama presenteert Audio-visuele shows in breedbeeld formaat. Naast Chris Stenger zijn Ko Hoogesteger en Wout Kroon de auteurs en presentatoren van Grenzeloos in Panorama.

Links naar overige sites

The luminous landscape: deze site geeft buitengewoon veel relevante informatie over digitale fotografie, variërend van techniek tot de wat ‘zachtere’ onderwerpen. De site was vroeger gratis, maar tegenwoordig moet je 1 euro per maand betalen voor volledige toegang.

DPreview: een Amerikaanse site met testrapporten en discussie forums.

The Digital Picture: een site met zeer diepgaande camera en lens reviews, die door mij altijd geraadpleegd wordt als ik weer eens nieuwe apparatuur wil kopen.

Natuurfotografie startpagina: een prima startpunt voor natuurfotografie met een overzicht van sites van natuurfotografen uit binnen- en buitenland.

Nature Photographers Network. Dit is een zeer uitgebreide Amerikaanse site waar fotografen hun werk kunnen tonen om feedback te krijgen van andere fotografen. Ik heb een aantal malen foto’s op de site geplaatst, maar tijdgebrek verhindert me helaas dat meer regelmatig te doen.