Venetie in het noorden van Italië is een prachtige stad maar helaas zijn er wel erg veel toeristen.

Cultuurlandschappen in Italië

Zoals ook in het geval van Spanje ben ik niet zo heel vaak naar Italië geweest om te fotograferen. Ik bezocht Toscane om de beroemde cultuurlandschappen aldaar te fotograferen. U kent ze vast wel die foto’s van heuvelachtige landschappen met wijngaarden, een boerderij op een heuveltop en een weg met een rij cypressen. Al eindeloos gefotografeerd en geschilderd. Niet heel veel eer meer aan te behalen dus wellicht, maar ik wilde toch een poging wagen om eens mijn visie op Toscane te verbeelden

Stedentrips

Daarnaast maakte ik een aantal korte stedentrips naar Rome, Florence en Venetië. Cultuur beleven en musea bezoeken was daarbij meestal het hoofddoel. De steden bezocht ik altijd in het laagseizoen in December. Matig weer dus meestal, mistig en kil vaak. Het voordeel was natuurlijk wel dat ik deze drukke toeristen bestemmingen in relatieve rust kon bezoeken en fotograferen.

De bergen in Noord Italië

De bergketen van de Dolomieten in het noorden bezocht ik vele malen in de winter om te skiën. De camera ging natuurlijk altijd mee en zo nu en dan wisselde ik het sporten af met fotograferen. De landschappen in de Dolomieten zijn uitermate fraai en indrukwekkend en veel landschapsfotografen hebben hier dan ook gefotografeerd. Misschien overbodig, maar ook hier heb ik toch nog maar wat foto’s toegevoegd aan al die foto’s die er al op internet rondzwerven.

Close Menu