Patagonië fotopagina, Chris Stenger Natuurfotografie, Landschapsfotografie en Reisfotografie. De foto toont Het Paine massief in het Torres del Paine Nationaal Park in Chileens Patagonië gehuld in wolken

De diversiteit van Chili en Argentinië

Binnen de grenzen van Chili en Argentinië vind je een diversiteit aan landschappen die behoorlijk uniek is voor onze planeet. In het noorden de indrukwekkende wereld van de tropische Atacama woestijn en de Altiplano. Zo’n 3000 kilometer naar het zuiden is het klimaat natuurlijk totaal verschillend. Hier ben je dus in een gebied met een klimaat dat vergelijkbaar is met Noorwegen en Zweden: Patagonië.

Patagonië

Toen de eerste Europeanen zo’n 200 jaar geleden door het uiterste zuiden van zuid Amerika trokken, vonden ze een eindeloze leegte. Sindsdien is de wereld natuurlijk enorm veranderd. Patagonië heeft echter nog steeds dezelfde oneindige uitgestrektheid van het niets. Het is een wereld zonder grenzen waar de wind nooit rust. Met het noorden van Alaska en Canada is dit “The Last Frontier” van de nieuwe wereld. Het is één van de meest ongerepte en woeste natuurgebieden op onze aarde met bijzondere dieren als Guanaco’s, Condors en Flamingo’s, en heel verschillende landschappen. In het westen vind je de bergketen van de zuidelijke Andes. Steile bergen met gletsjers diepe stille fjorden en regenwouden bepalen hier het beeld. Het oosten bestaat daarentegen uit kille woestijnen en uitgestrekte pampa’s met grote schapenboerderijen.

In onderstaande photostream een selectie van foto’s die ik maakte tijdens een vijftal langere foto reizen in deze bijzondere natuur. 

Close Menu