In de buurt van Moab in het zuid westen van de USA in de staat Utah stroomt de Colorado River door een sprookjeslandschap van kloven en vreemgevornde rotspartijen

Het zuidwesten van de USA heeft sprookjesachtige landschappen; hier de Colorado River in de buurt van Moab, Utah

Dia’s uit het zuidwesten van de USA

Ik heb veel gefotografeerd in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het landschap is overweldigend en het is dus een absolute ‘must do’ bestemming voor landschaps fotografen. Helaas betekent dit ook dat het er barst van de toeristen. De laatste jaren ben ik er daarom niet meer geweest. De meeste foto reizen naar het westen van de USA maakte ik voor 2005, het jaar dat ik definitief overstapte van analoge naar digitale fotografie. Bij mij thuis liggen dus vele mappen met dia’s te verstoffen. Soms blader ik ze nog eens door als herinnering, maar verder komen ze de kast vrijwel niet meer uit. Scannen kost veel tijd als je het goed wilt doen en het resultaat valt meestal tegen zeker in vergelijking met moderne digitale foto’s. Een goede telefoon maakt tegenwoordig foto’s die kwalitatief beter zijn dan een gescande kleinbeeld dia. Helaas maar het is niet anders.

Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een aantal dia’s gescanned. De meeste foto’s in de galerie hieronder zijn dus gescande dia’s. Daarnaast een paar foto’s gemaakt met een Minolta Dimage A2 camera, een 8 megapixel camera waarmee ik in 2004 mijn eerste stappen in de digitale fotowereld zette.