Spanje en Portugal: Chris Stenger Natuurfotografie, Landschapsfotografie en Reisfotografie: foto's van het Iberisch schiereiland. Op deze foto de woeste noord kust van Spanje met ruige rotspartijen waar de oceaan op beukt

Iberisch schiereiland

Spanje en Portugal hebben veel te bieden voor een fotograaf. Het Iberisch schiereiland is groot en op veel plaatsen is de natuur relatief ruig en ongerept. Daarnaast heeft het ook een rijke cultuur en een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Toch ben ik niet zo heel vaak in Spanje of Portugal geweest om te fotograferen. Ik weet eigenlijk niet waarom. Misschien ligt het te dichtbij en vond ik het daarom niet avontuurlijk genoeg. Of had ik ergens in mijn achterhoofd die gruwel beelden van overvolle Spaanse costa’s en Portugese stranden bevolkt door roodverbrande toeristen. Niet terecht, want de natuur op het Iberisch schiereiland is op veel plaatsen spectaculair. Ook de vele oude steden en prachtige kastelen zijn het bezoeken meer dan waard.

Fotoreizen naar Spanje en Portugal

De laatste jaren heb ik dan ook een aantal fotoreizen naar Spanje en Portugal gemaakt. Wat kortere trips van een week of twee. Ik bezocht de ruige Atlantische kust in het noorden en Andalusië in het zuiden, met z’n woestijnen en fraaie historische steden als Granada. Daarnaast bezocht ik de Algarve, uitermate bekend en in het hoogseizoen barstensvol toeristen. Buiten het seizoen echter onverwacht rustig. Ook de Canarische eilanden La Gomera met z’n Laurier nevelwouden en Tenerife met de immense vulkaan Teide werden aangedaan. De komende jaren zal ik zeker teruggaan naar Spanje en Portugal om te fotograferen. Er valt hier nog veel te ontdekken en het ligt zo lekker dichtbij.

Close Menu