Chris Stenger Natuurfotografie, Landschapsfotografie en Reisfotografie: Fotopagina over Schotland. Deze foto toont Kildonan beach in het zuiden van het Isle of Arran in Schotland bij de plaats Kildonan

Schotland

Schotland is een interessante bestemming voor een fotograaf. De natuur lijkt op die in Noorwegen, maar heeft toch ook een heel eigen karakter. Noorwegen is vooral het land van de grootse landschappen. In Schotland vind je echter een mengeling van cultuur, geschiedenis en geweldige landschappen. In de ruige bergen van de Schotse Hooglanden komt de landschapsfotograaf aan z’n trekken. Daarnaast zijn er zo’n 800 eilanden waardoor de totale kustlijn bijna oneindig lijkt. In feite is de totale kustlijn meer dan 16.000 kilometer lang. Dat biedt dus veel mogelijkheden voor kustfotografie. Fraaie landschappen op de overgang van zee naar land, maar ook allerlei zeevogels en andere zeedieren kunnen daar een onderwerp zijn. Fotografisch interessant zijn ook de vele oude kastelen. Veel van die kastelen werden meer dan 500 jaar geleden gebouwd en lijken in hun veelal wat vervallen toestand vaak een onderdeel van de natuur te vormen.

Ik bezocht Schotland om te fotograferen in het voorjaar van 2019. Dit was een vrij korte trip van 2 weken en dus echt veel te kort om een goed beeld van dit land te geven. Ik zal dan ook ongetwijfeld terug moeten gaan in de komende jaren om deze fotopagina wat meer te vullen.

Close Menu