Australië; foto's door Chris Stenger Natuurfotografie, Landschapsfotografie en Reisfotografie

Weinig spectaculaire landschappen

Landschappen in Australië zijn vaak niet zo spectaculair. Dit werelddeel is relatief vlak met weinig hoogteverschillen. Spectaculaire berglandschappen met steile pieken, diepe dalen en gletsjers vind je er dus niet. Feitelijk is het grootste deel van Australië een droge zandwoestijn. Het binnenland is daardoor vrijwel onbewoond en je kunt er dagen rondrijden zonder andere mensen tegen te komen. Indrukwekkend maar niet heel spectaculair. Je moet dus meestal lang zoeken naar fotografische hoogtepunten.

De unieke dierenwereld in Australië

Wel heel bijzonder is de dierenwereld. Veel diersoorten zijn buiten Australië uitgestorven maar wisten hier stand te houden. Deze endemische dieren komen dus uitsluitend voor op dit continent. Voorbeelden zijn de verschillende soorten buideldierenen en Koala’s.

Flora in Australië

Ook de plantenwereld is uniek. Heel karakteristiek zijn natuurlijk de Eucalyptus wouden waar de bomen aangepast zijn aan het droge klimaat Ze doorstaan zelfs niet al te heftige bosbranden. Ook de curieuze Grasboom is een typische Australische plant. 

Onder vindt u een selectie van foto’s van landschappen en dieren uit het westen van Australië. Ik maakte de foto’s in de Australische winter van 2014 tijdens een fotoreis van 6 weken. Het zijn foto’s van de bekende Australische dieren zoals Kangoeroes en Kaketoes. Daarnaast vindt u ook foto’s van woestijn landschappen (Pinnacles desert en de Pilbara), de Eucalyptus wouden in het zuidwesten en de slotcanyons in het Karijini nationaal park.

Close Menu