Het kruis in de woestijn

Houten kruis in de Namib woestijn bij de Skeleton coast in het westen van Namibië. Wat is hier gebeurt?
Houten kruis in de desolate Namib woestijn

Het is al weer lang…. te lang geleden dat ik een foto publiceerde. Andere zaken hadden steeds weer voorrang, maar nu heb ik dan toch de tijd gevonden om een nieuwe ‘Foto de maand’ te schrijven: een intrigerende foto van een kruis in de Namib woestijn in Namibië. Een foto die de fantasie prikkelt en een verhaal vertelt.

Wat doet dat kruis hier?

Ik maakte de foto in het westen van Namibie in de woestijn van het Skeleton Coast National Park. Het kruis op deze totaal verlaten plaats in de desolate Namib woestijn intrigeerde me zo dat ik een foto maakte. Ik vroeg me natuurlijk onmiddellijk af wat dat mysterieuze kruis hier deed. Wie had het daar neergezet en waarom? Ligt hier iemand begraven?  Is er een ongeluk gebeurt. Heeft iemand hier het leven gelaten? Hoe lang staat het er al? Allemaal vragen die opkwamen toen ik hier in het eindeloze niets bij dit kruis stond.

Het kruis werd met zorg geplaatst

Het kruis is met zorg geplaatst, gezien de stenen die er om heen liggen om het op z’n plaats te houden. In de directe omgeving zijn geen stenen te vinden en degeen die het plaatste moet dus de moeite hebben genomen om al die stenen van elders mee te nemen. Op de foto is te zien dat het kruis eens een naambordje had, maar dat is inmiddels verdwenen. Wellicht gaf dat bordje ooit de informatie die nodig is om het mysterie op te helderen. Ook zijn er wat krassen in het hout, maar die zijn onleesbaar en geven geen informatie. Op de achtergrond zijn bandensporen zichtbaar in het zand. Kennelijk komen hier, ver van de bewoonde wereld en ver van de normale wegen, soms dus auto’s.

Toerist gedood door een woestijnleeuw

Ik heb nog wat pogingen gewaagd om via internet te achterhalen of er wat meer over dit kruis bekend was. Ik vond wat foto’s van houten kruisen bij foto stock bureaus. Verder niets. Vergeefse moeite dus. Mijn vragen blijven hangen in het eindeloze niets van de ongenaakbare Namib woestijn. De antwoorden zullen moeten komen vanuit m’n eigen fantasie. Ik houd het daarom op een toerist die werd gedood door een woestijnleeuw. Bizar, maar wie het beter weet mag het zeggen.

Wat is hier gebeurd en wie heeft het hier geplaatst.  Ik houd het op een monument voor een toerist die werd gedood door een woestijnleeuw.
Het houten kruis in de desolate Namib woestijn.

Geef een reactie

Close Menu