Deze foto is grappig en heeft humor in zich: twee Meerkatten die elkaar vlooien - This is funny: two vervet Monkeys grooming
Twee Meerkatten die elkaar vlooien; foto’s met humor zijn overal te vinden

Humor in foto’s

Beelden van onverwachte en vreemde situaties kunnen mensen even laten lachen. Daarom zijn foto’s met humor vaak prettig om naar te kijken. De foto hierboven van twee Meerkatten die elkaar vlooien is zo’n foto; geen heel bijzondere foto maar gewoon leuk om naar te kijken. Omdat ik wat fotografie betreft niet zo sterk gericht ben op humoristische situaties en ik ook vrijwel nooit bewust op zoek ben naar dit soort situaties, vergeet ik helaas nog al eens om zulke foto’s te maken. Vaak bedenk ik me dan achteraf dat ik het had moeten vastleggen, maar helaas….. Als je veel reist beland je echter zo vaak in vreemde situaties of omstandigheden dat ik toch wel humoristische foto’s maak, zelfs als ik er niet zo heel erg bewust op let. Hier een aantal grappige foto’s die ik in de loop der jaren in verschillende landen wist te maken.

Ook heb ik op deze fotopagina een aantal foto’s opgenomen van dieren die met Photoshop werden gecreëerd. Composities samengesteld uit verschillende dieren. Het is weer eens wat anders dan al die standaard dieren die je met duizenden overal op internet tegenkomt. Het creëren van dit soort beelden is leuk om te doen en vaak ook een hele uitdaging om alles zo te krijgen dat het eindresultaat er ‘natuurlijk’ uitziet. Voor zo ver je van ‘natuurlijk’ kunt spreken bij dit soort beelden uiteraard.

Close Menu